|
|
|
|
|
Endüstriyel uygulamalarda seri üretimler için
oluşturulmuş bu fırın grubu, her işletmenin kendi
ihtiyacına uygun şekilde tasarlanır.
Hemen her çeşit seramik ürünün pişirimi için
idealdir; çömlek, sert seramikler, porselen
(bisküvi, sır ve dekor pişirimleri için), sağlık
gereçleri, hatta kırmızı çamurdan imal yapı
seramikleri, tek ya da çift pişirime tabii
tutulabilir. |
|
|
|
Kamara Fırınlar |
|
Uzun
ömürlü ve dayanıklı bu fırın grubu, sert
seramik ve porselen bünyelerin oksidif
ve redüktif atmosfer altında
pişirilmesini sağlar. |
|
|
|
|
|
Mekik Fırınlar |
|
Her
iki tarafında da birer kapısı olan
arabalı fırınlardır. Bir taraftan
pişirimi tamamlanmış arabalar fırından
çıkarken, diğer taraftan da pişirilecek
arabalar fırının içerisine girer. Yapı
seramikleri, porselen, ve yüksek
teknoloji seramiklerinin pişirimlerinde
özellikle tercih edilirler. |
|
|
|
|
|
Tünel Fırınlar |
|
Büyük
fabrika ve işletmelerde tercih edilen
kontinü fırınlardır. Pişirime hazır
malzeme ile yüklenmiş arabalar periyodik
olarak fırın tüneline girer ve fırının
çıkış tarafından da pişirimi tamamlanmış
olarak çıkarlar. |
|
|
|
|
|
Rulolu Fırınlar |
|
Kontinü uygulamalar için tercih edilen
bir diğer endüstriyel fırın çeşididir.
Ürün, fırın ruloları üzerindeki
plakalara yerleştirilir ve fırın
içerisinde ilerleyerek pişirimi
tamamlar. Diğer fırın çeşitleriyle
karşılaştırıldığında çok hızlı pişirim
sürelerine sahiptir. |
|
|
|
|
|
Döner Fırınlar |
|
Döner
fırınlar, çoğunlukla çimento üretimi ve
granül halindeki malzemelerin
kurutulması işlemleri gibi kontinü
proseslerde uygulama alanı bulur.
Yatayla belli bir eğimde uzanan uzun
boruların yavaşça dönmesi ve eş zamanlı
olarak borular içerisinde işlem görecek
malzemenin ısıl işleme tabii tutulması
prensibine dayanır. |
|
|
|
Standart ölçüler
ve teknik özellikler için linkleri tıklayınız. |