Seramik
Cam
Diğerleri
 
 
Temmuz 2008 | Gazlı Pişirim Fırınımız FAS'ta !
Fas'ta faaliyet gösteren seramik üreticilerinin, teknik altyapılarını yenilemek için başlattıkları proje dahilinde Fas'ın Fez kentine davet edildik. Bu kapsamda, 2.5 m3 / 1200°C Gazlı Fiber izolasyonlu Alttan Çekişli Kamara Fırınımızı Fas?a sevk ettik. Bölgenin yetkilileri ile beraber, geleneksel teknikleri kullanarak yerel hammaddelerden ürettikleri mamüllerin test pişirimlerini gerçekleştireceğiz. İtalya ve İspanya?da faaliyet gösteren rakiplerimizle beraber yer aldığımız bu çalışma kapsamında, ürünlerimizin kalitesini ve teknolojik seviyesini bir kez daha tespit edeceğiz.
 
 
Mayıs 2008 | Elektrikli Stüdyo Fırınımız İznik Mavi Çini ve Seramik İşletmesinde?
İZNİK Mavi Çini ve Seramik İşletmesi, bir VESTA fırınını daha bünyesine dahil etti. Antik İznik mavisi karo ve seramiklerin üretim tekniği 18. yüzyıl civarında herhangi bir yazılı döküman olmaksızın ortadan kaybolmuştu. İşletme, eskiden kullanılan imalat tekniklerini canlandırarak üretim yapmaya devam etmektedir.
www.iznikmavicini.com
 
Nisan 2008 | Stoneware Üretiminde Elektrikli Mekik Fırınımız
4 m3 kapasite ve 1280°C çalışma sıcaklığına sahip Elektrikli Mekik Fırınlarımızdan birini daha GARDECO firmasına teslim ettik. Üretim kapasitelerindeki artışla beraber firma, VESTA fırınları ile yatırım yapmaya devam ediyor.
gardecom.8m.com
 
Şubat 2008 | Tandiş Refrakter imalatında Gazlı Kurutma Fırınımız
13.5 m3 kapasiteli ve 325°C çalışma sıcaklığındaki Gazlı Kurutma ve Kürleme Fırınımızı, PiroMET firmasında tandiş refrakter üretimi için işletmeye aldık. Korozyona karşı özel kaplamalı saç levhalarla iç kaplaması yapılmış olan kurutma fırınında ısı kaynağı olarak "Eclipse Air Heater" kullanılmıştır.
www.piromet.com
 
Ocak 2008 | Elektrikli Arabalı Fırınımız Terrakotta Üretiminde
1 m3 kapasiteli ve 1200°C çalışma sıcaklığındaki Arabalı Elektrikli Kamara Fırınımız, İzmir ?de ŞAHTAŞ Ethem Şahinler Toprak Sanayi A.Ş.firmasında devreye alındı.
www.sahtasterracotta.com
 
Kasım 2007 | Elektrikli Arabalı Fırınımız Çini Üretiminde Kullanılmakta
1 m3 kapasiteli ve 1200°C çalışma sıcaklığına sahip Arabalı Elektrikli Kamara Fırınımızı, VİTRA' nın Tuzla'da yer alan işletmesinde devreye aldık. VİTRA Karo'nun Çini üretimi ve çalışmaları için hazırladığı işletmesinde bir fırınımızın daha yer alması bizler için gurur verici.
www.vitrakaro.com
 
Ağustos 2007 | Siyah Refrakter Üretiminde Gazlı Kamara Fırınımız
ASMAŞ Ağır Sanayi Malzemeleri İmal ve Ticaret A.Ş. için imal edilen 5.5 m3 kapasiteli ve 1200°C çalışma sıcaklığına sahip Gazlı Fiber İzolasyonlu Alttan Çekişli Kamara Fırınımızın montajını Gebze'de kurulu fabrikalarında gerçekleştirdik ve fırınımızı devreye aldık. Hızlı soğutma kabiliyeti kazandırmak için fırında, Krom Schroder marka özel bir brülör grubu kullanıldı. Sıcaklık programlama sistemi PLC tabanlı olarak kuruldu ve bir PC ile bağlantı yapılarak gerçek ve programlanmış sıcaklık programlarının çıktısının alınması sağlandı.
www.asmas.com.tr
 
Nisan 2007 | Teknik Seramiklerin Üretiminde Gazlı Pişirim Fırınımız
4 m3 kapasiteli ve 1350°C çalışma sıcaklığındaki Gazlı Fiber İzolasyonlu Alttan Çekişli Kamara fırınımızın devreye alma çalışmaları, Ankara' da faaliyet gösteren ALAŞIM Mühendislik İnş. Mak. İmal. İth. ve İhr. Taah. San. Tic. Ltd. Şti' nin işyerinde tamamlandı. Fırın yüksek hız brulörleri ile donatılarak, pişirim sırasında basınç ve atmosfer kontrolüne imkan verildi ve yeni bir PLC uyarlaması ile dikkate değer bir yakıt ekonomisi sağlandı.
www.alasim.com.tr
 
Aralık 2006 | Stoneware Üretiminde Gazlı Kamara Fırınımız
Seramik ve çömlek üretimi yapan GARDECO Firması, yeni devreye alınan 3 m3 kapasiteli ve 1300°C çalışma sıcaklığına sahip Gazlı Fiber izolasyonlu Alttan Çekişli Kamara Fırınımız ile üretim kapasitesini arttırdı. Test pişirimleri sırasında, yeni geliştirdiğimiz yanma kontrol sistemi ile kg ürün başına doğal gaz tüketiminin büyük oranda düştüğü gözlendi.
gardecom.8m.com
 
Eylül 2006 | Değirmendere Ali ÖZBAY MYO eğitime başlamak üzere!
Teknolojik alt yapısı, şirket kurucumuz Sn. Feridun F. ÖZBAY tarafından tamamlanan Değirmendere Ali ÖZBAY MYO, 11 Eylül 2006?da başlayacak yeni öğretim yılında eğitim vermeye hazır. Şirketimizin, Kocaeli Üniversitesi Rektörü ve Değirmendere Belediyesi ile aralarında imzaladıkları protokolde adı geçen tüm makine ve ekipmanlar öğretim yılı öncesinde okula teslim edildi.
www.degirmendere.bel.tr/haber_ayrintisi.php?haber=517
 
Ağustos 2006 | Gazlı Mekik Fırınlarımız Sağlık Gereçleri Üretiminde...
8 m3 kapasiteli ve 1350°C çalışma sıcaklığındaki Gazlı Fiber İzolasyonlu Alttan Çekişli Mekik Fırınımızı, SERAPOOL Porselen San. Ve Tic. A.Ş.'nin üretim tesisinde devreye aldık. İmalat programlarına bağlı olarak fırınımız, havuz malzemeleri üretiminde ya da elektro porselen pişiriminde kullanılabilecek.
www.serapool.com
 
Aralık 2005 | Gazlı Kamara Fırının Revizyon Çalışması Tamamlandı
İtalyan Forni FICOLA firması tarafından üretilmiş ve SERAPOOL Porselen San. Ve Tic. A.Ş.'de havuz malzemeleri üretiminde kullanılan 6 m3 kapasiteli, 1300°C çalışma sıcaklığına sahip Gazlı Fiber İzolasyonlu Üstten Çekişli Kamara Fırının bakım ve onarım çalışması firmamız tarafından gerçekleştirilmiştir.
www.serapool.com
 
Kasım 2005 | Emaye Boyaları Üretiminde Kullanılan Gazlı Fırının Revizyon Çalışması
Hollanda Prins Ovenbouw, Waddinxveen firması tarafından üretilmiş ve EGE KİMYA San. Ve Tic. A.Ş.' de porselen emaye boyaları üretiminde kullanılan 6 m3 kapasiteli, 1350°C çalışma sıcaklığına sahip Gazlı Fiber İzolasyonlu Üstten Çekişli Kamara Fırının bakım ve onarım çalışmaları firmamız tarafından tamamlanmıştır.
www.egekimya.com
 
Ekim 2005 | Stoneware Üretiminde Kullanılan Elektrikli Mekik Fırınımız
Sektörde yeni faaliyet göstermeye başlayan GARDECO Firması, makine yatırımlarına firmamızdan aldığı 4 m3 kapasiteli ve 1280°C çalışma sıcaklığındaki Elektrikli Mekik Fırını ile başladı. Fırın yerinde devreye alındı ve seri üretim için gerçekleştirilen test pişirimleri başarıyla tamamlandı.
gardecom.8m.com
 
Mayıs 2005 | Teknik Seramiklerin Üretiminde Kullanılan Gazlı Pişirim Fırınımız
4 m3 kapasiteli ve 1450°C pişirim sıcaklığına sahip Gazlı Tuğla İzolasyonlu Alttan Çekişli Kamara Fırınımız, Ankara?da faaliyet gösteren PERFORMANS Teknik Seramik Ltd. Şti.'nde devreye alındı. Firma fırınımızı kullanarak; Korderit ve Korderit- Müllit plakalar ile ısıya dayanıklı refrakter üretimini gerçekleştirmektedir.
www.performansteknik.com
 
 
 
 
 
Posta Adresi:
OZMAK MUH. MIM. SAN. TIC. LTD. STI.
Guzelyali Mh. Sahilyolu Cd. Defne Sk.
(Hatice Ana Sk.) No: 9 TR-34903
Pendik - Istanbul / TURKIYE
 
 
Enlem: 040°59'27.3660"
Boylam: 029°08'02.9638"
 
+90 216 392 52 13 pbx
+90 533 667 61 07 GSM
 
+90 216 392 19 44